Μόλις πέρασε η πρώτη εβδομάδα εγκλεισμού μου. Μέσα σε αυτή την εβδομάδα άρχισα να προσαρμόζομαι σε μια νέα πραγματικότητα, η οποία δοκιμάζει όλες τις αξίες, ορισμούς, έννοιες που πιστεύαμε ότι ήταν σταθερές και αδιαπραγμάτευτες.

Σκεφτόμουν τις ιστορίες γύρω από το επιχειρείν που γράφω για ανθρώπους με πάθος και στόχους, ανθρώπους σαν εσάς που τους καθοδηγεί μια εσωτερική πυξίδα προς την πηγή με τις ανεξάντλητες ευκαιρίες, και αναρωτήθηκα, άραγε πόσα από αυτά που έκανα πριν έχουν έστω και την παραμικρή αξία σήμερα εντός πανδημίας…

Τι είναι ο επιχειρηματίας τώρα, τι είμαι και πώς οφείλω να αντιδράσω;
Αμέσως μετά σκέφτηκα τις συζητήσεις που είχα με επιχειρηματίες αυτή την εβδομάδα: άκουσα από εσάς καταπληκτικές ιστορίες- νέες υπηρεσίες και προιόντα, επανατοποθέτηση του επιχειρηματικού σας μοντέλου, γενναιοδωρία και έγνοια για τους ανθρώπους σας. Είδα καινοτομία, αισιοδοξία και πραγματικό leadership.

Σας ευχαριστώ που με βοηθήσατε να συνειδητοποιήσω δύο πράγματα:

Η πανδημία δεν μας σταματάει. Μόνο μας αλλάζει το δρόμο.

Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι σαν επιχειρηματική κοινότητα, τώρα περισσότερο από ποτέ.

Και έτσι, η αποστολή μου προσωπικά, έγινε πιο συγκεκριμένη από ποτέ: Θα είμαι και θα είμαστε εδώ για εσάς. Δουλεύω και δουλεύουμε ως ομάδα ΒΝΙ Ελλάδας και ΒΝΙ Global στην κυριολεξία νυχθημερόν για να προσαρμόζουμε όλα όσα χρειάζεστε στην online μορφή, και ακόμη παραπάνω, με εκπαιδεύσεις, συμβουλές για την επιχείρησή σας και την υποστήριξη των γύρω σας.

Η παρούσα κατάσταση προκαλεί μεγάλη αλλαγή στις ζωές μας, με έναν περίεργο τρόπο όμως μας προσκαλεί να δημιουργήσουμε νέα καθημερινή ρουτίνα για να την αντιμετωπίσουμε. Εμείς οι επιχειρηματίες είμαστε συνηθισμένοι στην αλλαγή, ζούμε διαρκείς αλλαγές μέσω του επιχειρείν. Και μάλιστα γνωρίζουμε όλοι μας καλά ότι ο μόνος δρόμος την ανάπτυξης είναι περίπλοκος, δύσκολος και κάποιες φορές τρομαχτικός.

Έτσι είμαστε φτιαγμένοι, έστω κι αν δεν βλέπουμε πού πατάμε να προχωράμε, και κάθε μέρα να αφήνουμε πίσω μας τις ανάγκες της προηγούμενης για να σχεδιάζουμε πάνω στις ανάγκες της επόμενης ημέρας. Αυτή η κρίση που περνούμε διαμορφώνει ήδη το νέο αύριο στο οποίο καλούμαστε να είμαστε και πάλι πρωταγωνιστές.

Αντέχουμε. Είμαστε πιο δυνατοί από τα εμπόδια. Σχεδιάζουμε το αύριο, από σήμερα.

Προσέχετε τον εαυτό σας και ας μείνουμε ενωμένοι.

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ