Κάθε μέρα στο ημερολόγιο των 365 ημερών υπάρχει ένα pin, ένα μικρό «σημείο» όπως αυτά στους χάρτες της google για να μας θυμίζει να κοντοσταθούμε εν μέσω της ταχύτητας που ζούμε, να δώσουμε χρόνο, ενέργεια, να νιώσουμε συνειδητά σαν μικρό αφιέρωμα συναισθημάτων προς κάποια κατεύθυνση. Έτσι, έχουμε τις παγκόσμιες ημέρες για τον πλανήτη, για τις διάφορες ασθένειες, για τους διάφορους ρόλους των ανθρώπων (πατέρας, μάνα) και κάπου εκεί ανάμεσα… ιδού και η ημέρα της γυναίκας. Έχετε σκεφτεί τι σημαίνει για εσάς η Ημέρα της γυναίκας;

Για αρχή… πώς προσδιορίζετε τη σχέση σας με τον όρο γυναίκα; Είστε γυναίκα; Νιώθετε γυναίκα; Έχετε στη ζωή σας γυναίκα ή γυναίκες; Θαυμάζετε γυναίκα; Νιώθετε ότι έχετε αδικηθεί από γυναίκα;

Σε μια εποχή που μαζί με την πληροφορία μας έρχονται από το ίντερνετ πακέτο και τα συναισθήματα, δείτε το αυτό σαν αφορμή για να κοντοσταθείτε και να σκεφτείτε: τι συναισθήματα προκαλεί σε μένα προσωπικά η λέξη γυναίκα και ότι συνδέω με τη λέξη;

Γυναίκα για μένα είναι η βιολογία μου, η περίοδος και τα φεγγάρια που ακολουθεί σε μια μυστική συμφωνία με τη γή, η γνωριμία και η συμφιλίωση με τις ορμόνες μου που με βοήθησαν να ενθουσιαστώ, να αγαπήσω, να φροντίσω, να μελετήσω, να θυμηθώ και να ξεχάσω, να αντιμετωπίσω, να συμφιλιωθώ και να ωριμάσω.

Γυναίκα για μένα είναι μια μικρή πόλωση του είναι, να βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση του έτερου μισού, σε διαρκή προσπάθεια ταύτισης με αυτό, ένα αιωνόβιο puzzle για έμπειρους λύτες.

Και μετά γυναίκα είναι η μοντελοποίηση της δύναμης και της αδυναμίας που όλοι οι άνθρωποι έχουμε, αλλά είναι πιο εύκολο να αποθέτουμε στη γυναικεία φύση.

Προσωπικά δεν νιώθω ότι υπήρξα πιο δυνατή ή πιο αδύναμη, πιο ευνοημένη ή πιο αδικημένη επειδή είμαι γυναίκα. Ίσως γιατί με έχουν μεγαλώσει έτσι, ίσως επειδή στην αγορά εργασίας λειτουργούσα πάντα με αυτοδυναμία, ως επαγγελματίας, ίσως γιατί και αν με αδικούσαν το μυαλό μου δεν πήγαινε αμέσως στην πλευρά αυτή του θέματος…

Και αν το μυαλό μου δεν πήγαινε αυτόματα εκεί, αυτό σίγουρα με βοηθούσε πολύ στην αντιμετώπιση της όποιας κατάστασης.

Η ημέρα της γυναίκας μου δημιουργεί σκέψεις δημιουργίας και ευγνωμοσύνης για όσους με βοήθησαν να υπηρετήσω σωστά το ρόλο μου αυτό στη ζωή και την κοινωνία.

Η ημέρα της γυναίκας μου θυμίζει για άλλη μια φορά ότι είμαστε όλοι οι άνθρωποι κρίκοι μιας αλυσίδας, ας χρησιμοποιούμε τις Παγκόσμιες ημέρες για να τιμούμε ο ένας τον άλλο και να διορθώνουμε τις συμπεριφορές μας, αν χρειάζεται.

Σκέψη, και λίστα συναισθημάτων βοηθάει για να θυμόμαστε ο καθένας ποιοι είμαστε, πού βρισκόμαστε, και πού πάμε.

Για ότι αυτό σημαίνει, το post το αφιερώνω στην καταπληκτική γυναίκα που με έφερε στον κόσμο, με μεγάλωσε και είναι ως σήμερα η καλύτερή μου φίλη.

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ