Γνωρίστε την Έλλη Γλύτσου

Η ιδέα πίσω από τη δημιουργία αυτής της σελίδας είναι να μοιράζομαι συμβουλές γύρω από τους ανθρώπους και τη διάδραση που αναπτύσσουν μεταξύ τους προκειμένου να προκόψουν, στη δουλειά τους, αλλά και στη ζωή τους. Συμβουλές ζωής δίνουν άλλοι πιο εύστοχα από μένα, εδώ πιστεύω οτι μπορώ να προσφέρω συμβουλές δικτύωσης, άρα συμβουλές συμπεριφορών που σας κάνουν πιο εύκολα αποδεκτούς, αντιληπτούς και ενδιαφέροντες στους πιθανούς πελάτες σας. Γιατί για να κάνει κάποιος δουλειές μαζί σου πρέπει να σε γνωρίζει, να σε προτιμά και να σε εμπιστεύεται.

Τα τελευταία χρόνια εκπροσωπώ στην Ελλάδα τον μεγαλύτερο παγκόσμιο οργανισμό επαγγελματικής δικτύωσης, τη ΒΝΙ, ρόλος για τον οποίο είμαι πολύ υπερήφανη.

Το όνειρό μου είναι να βοηθήσω χιλιάδες ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να αναπτυχθούν, να προκόψουν, να μεγαλώσουν τις δουλειές τους και να ζούν χαρούμενοι άνθρωποι στην ωραιότερη χώρα του κόσμου.

Έχω πολλά σχέδια για την ανάπτυξη της ΒΝΙ στην Ελλάδα. Και ΒΝΙ σημαίνει οι άνθρωποί της, ένας ένας όλοι αυτοί οι αφανείς μικρομεσαίοι ήρωες  που κρατούν με νύχια και με δόντια ζωντανή την πονεμένη Οικονομία αυτού του τόπου.

Ελπίζω να βρείτε χρήσιμα κάποια από τα δημοσιεύματά μου.

ΥΓ: τα περισσότερα από τα δημοσιεύματα αυτής της σελίδας είναι το απόσταγμα της γνώσης δεκάδων ετών πολλών guru του networking ανά τον κόσμο, αλλά κυρίως του mentor μου και δημιουργού της ΒΝΙ, Αμερικανού καθηγητή μου, Ivan Misner. Τον ευχαριστώ για την απλόχερη άδειά του να χρησιμοποιήσω όσο μπορώ τα βιβλία του, τα δημοσιεύματά του, τους λόγους του και τα λόγια που μου έχει πεί στο αφτί συμβουλεύοντάς με μέρα με τη μέρα τα τελευταία χρόνια.

Τι είναι το networking;

Νetworking σημαίνει επεξεργάζομαι το δίκτυό μου, και εδώ αρχίζει το νόημα: το δίκτυό μου είναι άνθρωποι. Είναι όλοι εκείνοι οι άνθρωποι με τους οποίους ζούμε σε κοινωνίες, αυτούς που γνωρίζουμε στην προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική μας ζωή και το networking είναι η αξιοποίηση αυτού του δικτύου ώστε να μπορούμε να πάμε μπροστά: στη ζωή μας και στη δουλειά μας.

Εάν δεν είστε από αυτούς που θεωρούν ότι τα ξέρουν όλα, τα μπορούν όλα μόνοι τους και είναι οι καλύτεροι, τότε σίγουρα θα έχετε έστω και μια φορά αξιοποιήσει τον καλό λόγο που έχει πεί κάποιος για εσάς, με αποτέλεσμα να έρθετε πιο κοντά σε κάποιο στόχο σας.

Τι ήταν αυτό; Ήταν μια ανθρώπινη σχέση που είχατε με κάποιο συνάνθρωπό σας και η οποία τροφοδότησε με συναίσθημα τη γνώμη αυτού του ανθρώπου με τέτοιο τρόπο, ώστε την κατάλληλη στιγμή να μιλήσει θετικά για εσάς και να σας βοηθήσει σε κάτι που επιθυμούσατε πολύ.

Αυτό είναι το networking: ένας όγκος/ απόθεμα θετικής ενέργειας, δοτικότητας και προσφοράς σας προς άλλους ανθρώπους. Μια παρακαταθήκη άυλων στοιχείων που αν τα προσθέσεις δημιουργούν τη φήμη σας και αποτελούν το σημαντικότερο περιουσιακό σας στοιχείο. Στη ζωή σας. Η περιουσία σας δεν είναι αυτά που έχετε ήδη, υλικά στοιχεία, γνώσεις ή συνεργασίες. Περιουσία σας είναι αυτά που μπορείτε να δημιουργήσετε με βάση την αξιοπιστία σας στον κύκλο των ανθρώπων που ζουν γύρω σας σε οποιαδήποτε κοινωνική, οικονομική, επαγγελματική ή προσωπική κατάσταση ζείτε. Και αυτό το δικτύωμα είναι τόσο ισχυρό επειδή είναι παντός καιρού, δεν εξαρτάται από καμία οικονομική κατάσταση της αγοράς, καμία γεωγραφική ή κοινωνική κατηγοριοποίηση και έχει την ιδιότητα να γεννά χαρά, ικανοποίηση και ευημερία.

Ε.Γ.

H Ελλη Γλύτσου είναι μουσικός, επιχειρηματίας τα τελευταία 17 χρόνια, και εκπαιδευμένη στο referral marketing από τον Αμερικανό Guru του σύγχρονου networking, Dr Ivan Misner. Εκπροσωπεί τον παγκόσμιο Οργανισμό ΒΝΙ στην Ελλάδα. Στόχος της είναι να βοηθά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ελληνικής αγοράς να αποκτήσουν σταθερή πελατεία και ανάπτυξη, και όνειρό της να χτίσει γέφυρες συνεργασίας μεταξύ μικρών επιχειρήσεων της χώρας μας με τη διεθνή αγορά. Πιστεύει ότι το ποτήρι είναι μισογεμάτο και είναι πάντα ανοιχτή σε προτάσεις και μεγάλα σχέδια.

Leave a Reply