ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗ


Η ιδέα πίσω από τη δημιουργία αυτής της σελίδας είναι να μοιράζομαι συμβουλές γύρω από τη δικτύωση, αλλά και συμβουλές γύρω από τις μικρές συμπεριφορές ή συνήθειες που μας κάνουν πιο ωραίους, για εμάς και για τους άλλους. Με αυτή τη λογική, αυτές οι πρακτικές μας βοηθούν να επικοινωνούμε καλύτερα, και άρα να συνεργαζόμαστε καλύτερα.

Πριν περίπου 20 χρόνια ξεκίνησα μια ατομική επιχείρηση γνωρίζοντας μόνο το αντικείμενο της δουλειάς, και όχι το πώς να στήσω και πώς να αναπτύξω μια επιχείρηση. Το πιο σημαντικό κομμάτι που μου έλειπε ήταν η συνεχής ροή νέων πελατών και νέων ευκαιριών για δουλειά.

Εφαρμόζοντας το σύστημα ανάπτυξης της ΒΝΙ, η δουλειά μου αναπτύχθηκε, έτσι τα τελευταία χρόνια πλέον βοηθώ άλλους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να αναπτύσσονται και να μεγαλώνουν τις δουλειές τους εκπροσωπώντας πλέον στην Ελλάδα τον οργανισμό.

ΥΓ: τα περισσότερα από τα δημοσιεύματα αυτής της σελίδας είναι το απόσταγμα της γνώσης δεκάδων ετών πολλών guru του networking ανά τον κόσμο, αλλά κυρίως του mentor μου και δημιουργού της ΒΝΙ, Αμερικανού καθηγητή μου, Ivan Misner. Τον ευχαριστώ για την απλόχερη άδειά του να χρησιμοποιήσω όσο μπορώ τα βιβλία του, τα δημοσιεύματά του, τους λόγους του και τα λόγια που μου έχει πεί στο αφτί συμβουλεύοντάς με μέρα με τη μέρα τα τελευταία χρόνια.

Τι είναι το networking;

Networking είναι η καλλιέργεια ανθρώπινων σχέσεων με άλλους ανθρώπους, έτσι ώστε να δημιουργούνται κάποιες συνεργασίες. Είναι μια διαδικασία στην οποία παίζει ρόλο ο χρόνος, η δοτικότητα, τα αποθέματα εμπιστοσύνης και φυσικά… το σύστημα που ακολουθείτε.

Αφού το networking είναι ανθρώπινες σχέσεις, το σύστημα τί σχέση έχει; Ο επαγγελματίας κάνει τα πάντα μόνος του και καλείται να παίρνει εκατοντάδες μικρές και μεγαλύτερες αποφάσεις κάθε μέρα. Ο χρόνος είναι λίγος και άρα η συστηματοποίηση της διάθεσής του είναι σημαντική. Το networking “ζεσταίνει” τις σχέσεις των ανθρώπων, μετά όμως; Πώς τροφοδούμε το networking με πληροφορίες, πώς μετρούμε την αποτελεσματικότητά του;

Εάν δεν είστε από αυτούς που θεωρούν ότι τα ξέρουν όλα, τα μπορούν όλα μόνοι τους και είναι οι καλύτεροι, τότε σίγουρα θα έχετε έστω και μια φορά αξιοποιήσει τον καλό λόγο που έχει πεί κάποιος για εσάς, με αποτέλεσμα να έρθετε πιο κοντά σε κάποιο στόχο σας. Οταν λοιπόν μιλούμε για business, η συστηματική καλλιέργεια των ανθρώπινων σχέσεων με άλλους ανθρώπους της αγοράς, σίγουρα σας έχει βοηθήσει και μπορεί να σας βοηθάει στην επίτευξη των στόχων σας. Το δίκτυό σας, οι άνθρωποι εκείνοι με τους οποίους καλλιεργείτε συστηματικά την ανταλλαγή γνώσεων, εμπειριών, συνεργασιών, απόψεων θα σας βοηθά να πετυχαίνετε τους στόχους σας.

Η περιουσία σας δεν είναι αυτά που έχετε, υλικά στοιχεία, γνώσεις ή συνεργασίες. Περιουσία σας είναι αυτά που μπορείτε να δημιουργήσετε με βάση την αξιοπιστία σας στον κύκλο των ανθρώπων που γνωρίζετε και με τους οποίους υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Και αυτό το δικτύωμα είναι τόσο ισχυρό επειδή είναι παντός καιρού, δεν εξαρτάται από καμία οικονομική κατάσταση της αγοράς, καμία γεωγραφική ή κοινωνική κατηγοριοποίηση και έχει την ιδιότητα να γεννά χαρά, ικανοποίηση και ευημερία.

Χαίρομαι να επικοινωνώ με ανθρώπους δημιουργικούς, με όραμα και πλάνο δράσης. Αν είστε τέτοιος, ελάτε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας να βοηθήσουμε την Ελληνική αγορά.