Κάνεις επιχειρείν στην Ελλάδα; Τα προβλήματα και ο ανέφικτος οικονομικός προγραμματισμός ματαιώνουν τις διακοπές σου;

Σκέψου ότι πρέπει να είσαι δυνατός για το χειμώνα που έρχεται και μάθε πώς να χαλαρώσεις κάνοντας …διακοπές.  

Ορισμός των διακοπών: αλλάζω τόπο για να σπάσω τη ρουτίνα των ίδιων εντυπώσεων και να δώσω την ευκαιρία στο σώμα μου να προσαρμοστεί σε νέα δεδομένα, άρα να ανανεωθεί. Παράλληλα ξεκουράζω το σώμα μου το πνεύμα μου ή και τα δύο, ανάλογα σε τι φάση βρίσκομαι και τι έχω περισσότερο ανάγκη.

Άρα, για αρχή μην μπερδεύεις τις διακοπές με τα στερεότυπα των γύρω μας: νησί, ομπρέλα, ταβέρνα. Διακοπές είναι η έξοδος από την καθημερινότητα μαζί με ανάπαυση του σώματος και του μυαλού μας, είναι το φρεσκάρισμα του παράθυρου μέσα από το οποίο βλέπουμε τον κόσμο, ώστε να βλέπουμε καθαρά. Είναι η αγάπη και φροντίδα προς τον εαυτό μας που συνήθως ξεχνάμε, ή αφήνουμε πάντα τελευταίο στις προτεραιότητές μας όλο το χρόνο. Όπου μπορεί ο καθένας στεγάζει τις διακοπές του, και να ξέρετε ότι αυτοί που απολαμβάνουν τα στερεότυπα δεν είναι σίγουρο ότι πετυχαίνουν και τον τελικό σκοπό των διακοπών: να μας κάνει πιο δυνατούς, θετικούς και έτοιμους για την επόμενη σαιζόν!

Στις διακοπές φρόντισε τον εαυτό σου, σωματικά και συναισθηματικά, αποφόρτισε το μυαλό σου και άστο να μένει το μεγαλύτερο χρόνο της ημέρας χωρίς να σκέφτεται- εάν μπορείς. Εχει ανάγκη και αυτό από ξεκούραση. Προσπάθησε να βρίσκεσαι σε ένα μέρος και σε έναν τόπο, τον παρόντα, τον αληθινό. Προσπάθησε να απέχεις από την online ζωή σου ώστε να μπορείς να συγκεντρώνεσαι σε εικόνες, ήχους και μυρωδιές από το περιβάλλον. Περπάτα και παρατήρησε πρόσωπα και πράγματα γύρω σου: βοηθάει στην επικοινωνία με το μέσα σου.

Και αν σε κούρασα με την προστακτική, προσπάθησε μόνο να βάλεις το μυαλό σου στη λογική των πέντε παρακάτω:

  1. Ότι και να κάνεις η αγορά κοιμάται τον Αύγουστο
  2. Αφού δεν μπορείς να κάνεις κάτι… απόλαυσέ το. Πήγαινε διακοπές όπου μπορείς και προσπάθησε να χαλαρώσεις.
  3. Αν δεν μπορείς να μη σκέφτεσαι τη δουλειά, κάνε όνειρα και μεγάλα σχέδια γι αυτήν. Βρές την ευκαιρία να ονειρευτείς τους στόχους σου.
  4. Μην φτιάχνεις πλάνα δουλειάς- περιορίσου στα όνειρα. Αυτά άσ’ τα για το Σεπτέμβριο.
  5. Επένδυσε στη σχέση σου με τους ανθρώπους: οι κοντινοί σου άνθρωποι, η οικογένειά σου, οι φίλοι σου και οι άνθρωποι που σε στηρίζουν συναισθηματικά είναι το περιουσιακό σου στοιχείο. Ασχολήσου μαζί τους χωρίς τον περιορισμό του χρόνου, όντας παρόν 100% απολαμβάνοντας την παρέα τους.

Αν περνάς δύσκολα, σκέψου (γιατί βοηθάει) ότι όλοι γύρω σου περνούν δύσκολα επίσης. Τα όνειρα θρέφουν την ψυχή σου, άρα μην σταματήσεις να ονειρεύεσαι και οι σχέσεις σου με τους ανθρώπους φροντίζουν για την ισορροπία και την ανάπτυξή σου, άρα φρόντισε να τις καλλιεργείς.

Καλό υπόλοιπο του καλοκαιριού!

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ