Ο Αύγουστος είναι παραδοσιακά ο μήνας που ειδικά οι πολύ μικρές επιχειρήσεις κλείνουν για μερικές ημέρες, προκειμένου να μπορέσουν οι ιδιοκτήτες τους να ξεκουραστούν και να φορτώσουν τις μπαταρίες τους.

Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους:

  1. Γιατί αν κάποιος δεν ξεκουραστεί γνωρίζουμε καλά πώς δεν αποδίδει
  2. Γιατί όταν η αγορά στην οποία απευθυνόμαστε είναι ανενεργή για το μήνα Αύγουστο, είναι απλά η καλύτερη εποχή να επωφεληθούμε και να ξεκουραστούμε.

Τι μπορεί να κάνει κάποιος για να ωφεληθεί όσο η επιχείρησή του είναι κλειστή; Επειδή ανάλογα με το επάγγελμά μας δεν μπορεί να ισχύουν όλα, θα παραθέσω κάποια που σίγουρα θα ισχύουν για τον καθένα από εμάς:

  • Αξιοποιούμε τις γνωριμίες με ανθρώπους που είτε δεν γνωρίζουμε εκεί που πηγαίνουμε, ή ανθρώπους που βλέπουμε μια φορά το χρόνο. Το χτίσιμο σχέσεων τροφοδοτείται με την κοινωνική συναναστροφή και στις διακοπές έχουμε το χρόνο και την ενέργεια να το κάνουμε καλύτερα από ποτέ.
  • Εάν πάμε διακοπές μαζί με φίλους: φροντίζουμε να αξιοποιήσουμε το χρόνο για ενδυνάμωση των σχέσεών μας αλλά εκμεταλλευόμαστε και το χρόνο για να κάνουμε one to one συζητήσεις. Με καθαρό και ξεκούραστο μυαλό προκύπτουν οι περισσότερες συστάσεις!
  • Αφιερώνουμε δημιουργικό χρόνο στα μέλη της οικογένειάς μας: ακούμε προσεκτικά τα παιδιά μας, τους συντρόφους μας, τους γονείς ή τα αδέλφια μας για να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις μας, να δώσουμε και να πάρουμε ενέργεια. Μοιραζόμαστε τα προσωπικά μας σχέδια και ακούμε προσεκτικά τους στόχους των γύρω μας. Μαθαίνουμε τα παιδιά μας να έχουν στόχους, και τα βοηθούμε να σχεδιάσουν το μονοπάτι προς την κατάκτησή τους.
  • Δίνουμε λίγο χρόνο στο να γνωρίσουμε μερικούς εντελώς άγνωστους ανθρώπους που συνήθως δεν δίνουμε σημασία: εκεί που βάζουμε συνήθως βενζίνη βιαστικοί, έχουμε ποτέ πιάσει κουβέντα με τον άνθρωπο; Ποιος είναι; Έχει οικογένεια; Θα κάνει διακοπές;
  • Απολαμβάνουμε μεγάλες παύσεις: γνωρίζουμε ότι στη μουσική οι παύσεις είναι εξίσου σημαντικές με τις νότες! Κάνουμε το ίδιο και φροντίζουμε αυτό το διάστημα να αδειάσουμε το μυαλό μας από οποιαδήποτε σκέψη τουλάχιστον για 5 λεπτά κάθε μέρα, ώστε να ξεκουραστεί.
  • Εμπλουτίζουμε τη λίστα των επαφών μας: σημειώνουμε τους ανθρώπους που συναναστρεφόμαστε σε 3 κατηγορίες ανάλογα με το πόσο πιστεύουμε ότι τους γνωρίζουμε: Λίγο; Καθόλου; Μήπως είναι καιρός να καλλιεργήσουμε κάποιες σχέσεις με ανθρώπους που ίσα ίσα γνωρίζουμε;
  • Κάνουμε σχέδια – και μετά, Γράφουμε τα σχέδιά μας: ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα έλεγαν οι παλιοί. Για να μην πάρει ο αέρας τις σκέψεις μας, τις καταγράφουμε!

Ας μην ξεχνάμε: οι στόχοι μας ξεκινούν από όνειρα. Για να μην μείνουν όμως όνειρα, χρειάζονται καταγραφή και ένα σχέδιο δράσης. Το καλοκαίρι είναι ο καλύτερος χρόνος για να ανασυνταχτούμε και να ορίσουμε το πλάνο δράσης του τελευταίου τετραμήνου του έτους.

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ